Op weg naar herstel

Veelgestelde vragen2018-12-04T12:01:01+00:00

Veelgestelde vragen

Uw behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering afsluiten is hiervoor dus niet nodig.

Ja. Als u uw eigen risico nog niet helemaal is opgebruikt, dan gaat de revalidatie ten koste van uw eigen risico. U ontvangt dan een rekening van Orthovisio. Mocht uw traject starten in het lopende jaar en doorlopen naar het volgende jaar, dan wordt het eigen risico alleen aangesproken in het jaar waarin u start. Het gaat dus niet ten koste van het eigen risico van beide jaren

De nota van Orthovisio die u thuis ontvangt via Infomedics, dient u door te sturen naar uw zorgverzekeraar.

Nee, bij de meeste zorgverzekeraars moet Orthovisio eerst om toestemming vragen. De zorgverzekeraar dient binnen 10 werkdagen te reageren.
Indien wij een akkoord hebben ontvangen, nemen wij direct contact met u op.

Het tarief hangt af van de diagnose die door de revalidatiearts wordt gesteld. Binnen de DBC (Diagnose Behandel Combinatie) gelden voor revalidatiegeneeskunde vaste tarieven, die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Een actueel overzicht van de NZa tarieven vermelden wij onder “Vergoeding / tarieven revalidatie” elders op deze website.

In dat geval zal uw zorgverzekeraar niet alle kosten vergoeden. Over het algemeen vergoeden zij dan tussen de 60% en 80%. De nota die u via Infomedics van Orthovisio heeft ontvangen zal deels door uw zorgverzekeraar worden betaald. Het eventuele restant zal voor rekening zijn van Orthovisio. U hoeft dus zelf niets meer bij te betalen. Deze regeling staat los van uw betaling van uw eigen risico.

In dat geval heeft u vrije keuze van behandelaar. Het maakt niet uit naar welke behandelaar u gaat, uw zorgverzekeraar zal alles vergoeden.

Als u niet in aanmerking komt voor een revalidatietraject 2e lijn, wordt u terugverwezen naar uw huisarts of doorverwezen naar onze 1e lijn zorg. Er heeft dan alleen een consult bij de revalidatiearts plaatsgevonden.

Dit consult wordt dan bij u in rekening gebracht. U kunt de factuur na ontvangst indienen bij uw zorgverzekering. Indien uw eigen risico nog niet is verbruikt, zijn de kosten voor eigen rekening.

   BEHANDELING

  ADRESGEGEVENS

Orthovisio Schagen
Piet Ottstraat 1
1741 NW Schagen
0224-791010
info@orthovisio.nl

  OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag  9.00-17.00